NORDIC SUPERFOOD

Collagen Premium+

Högsta kvalitet kollagen från norsk fisk

175g

 100% rent hydrolyserad microgranulat pulver från norsk vildfångad fisk.

Neutral lukt och smak.

Innehåller varken tillsatser eller tillsatt socker.

 

Stimulerar produktionen av tillväxthormonet HGH som hjälper kroppen att omvandla fett till energi, samt att återuppbygga cellerna.

Bioaktivt kollagen kan användas i mixade proteindrinkar, smoothies, gröt, yoghurt. Man kan också skaka det microfina proteinpulvret i en shaker med vatten eller annan dryck.
Normal dags dos är 1 slät msk., eller enligt din rådgivare.
För optimal anti age effekt använd Collagen Premium+ vid kvällsmåltid.

Egenskaper:

  • Förbättrar hudens struktur och motverkar rynkor
  • Bra mot alla former vid problem av brosk, gikt och leder
  • Ökar rörligheten
  • Ger starkare skelett
  • Nordiskt Proteinpulver för bättre hud, naglar, hår och muskler.
  • Kollagen är det huvudsakliga proteinet i kroppens bindväv, senor, ligament, skelett, brosk och hud.

 

Näringsinnehåll/100 g: Energi, beräknad 1593 kj / 381 kcal, Protein 99,6g, Kolhydrater 0.2g, Sockerarter 0.2g, Fett 0.00g, Salt 0.00g

Förvaras torrt och vid max 23 °C. Bäst före se botten.

Maximal hållbarhet 24 månader från tillverkningsdatum (rätt förvaring).

- VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR -

Hur länge ska man använda Collagen Premium+Många upplever en normalisering av huden och ökad fuktighet redan efter 3-4 veckor. Rekommenderad användningstid är dock minst 8-12 veckor. Man kan även använda Collagen Premium+  under längre perioder för att bibehålla en normal hud.

 

Kan kroppen verkligen absorbera kollagen protein pulver?  Ja, det har gjorts flera väldokumentarade vetenskapliga studier som visar att kroppen kan absorbera 95-98% av den hydrolyserade formen av kollagen som Collagen Premium innehåller.  Vanligt kollagen har en molekylvikt på 10.000- 30.000 dalton. Denna molekylstorlek kan inte absorberas av människokroppen. Collagen Premium+ innehåller en form av kollagen där proteinet gjorts om till mindre peptider på bara 2.000 Dalton vilket då gör det möjligt för kroppen att absorbera dem.

 

Behöver man verkligen kollagen tillskott? Ja, ibland eftersom kollagenmängden i huden minskar gradvis med ungefär 1.5% per år från ca 30 års ålder.

 Din ålder

Beräknad kollagen förlust:

30 > 40

15%

40 > 50

30%

50 > 60

45%

60 > 70

60%

80 > 90

75%

90 +

90%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Referenser: 

 1. Iwai, K., Hasegawa, T., Taguchi, Y.et al.. 2005. Identification of food-derived collagen peptides in human blood after  oral ingestion of gelatin hydrolysates. Journal of agricultural and food chemistry, 53: 6531-6536.

2. Postlethwaite, A.E., Seyer, J.M., and Kang, A.H. 1978. Chemotactic attraction of human fi broblasts to type I, II, and II collagens and collagen-derived peptides. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 75(2): 871-875.

3. Minaguchi, J., Koyama, Y-I., Meguri, N., et. al. 2005. Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans. Journal of nutritional science and vitaminology 51:169-174.

4. Matsuda, N., Koyama, Y-I., Hosaka, Y., et. al. 2006. Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans in the dermis. Journal of nutritional science and vitaminology. 52: 211-215.

5. Matsumoto, H., Ohara, H., Ito, K., Nakamura, Y. and Takahashi, S. 2006. Clinical effects of fish type I collagen hydrolysate on skin properties. ITE Letters on new technologies and medicine, 7(4):386-390.

6. Sumida, E., Hirota, A., Kuwaba, K., et. al. 2004. The effect of oral ingestion of collagen peptide on skin hydration and biochemical data of blood. Journal of nutritional food, 7(3): 45-52.

7. Morganti, P., Randazzo, S.D. and Bruno, C. 1988. Oral treatment of skin dryness. Cosmetics and Toiletries, 103: 77-80.

Huden består av upp till 70-75% kollagen. Mängden kollagen som bildas minskar dock med åldern, varpå strukturen försvagas, huden veckar sig och rynkor uppstår. Även faktorer som stress, överdriven solning och för mycket socker kan ha en hämmande effekt på bildandet av kollagen. I Japan har man använt lågmolekylärt kollagen från fisk i över 10 år som kosttillskott men det är fortfarande nytt för många i Skandinavien.

Marint kollagen från fisk innehåller 17 typer av essentiella och icke essentiella aminosyror i ett balanserat förhållande. Kollagenet är speciellt rikt på glycin och prolin/hydroxiprolin som är oerhört viktiga för huden.

Koncentration är av just dessa aminosyror är 10 till 20 gånger högre än i andra proteiner. Hydroxiprolin är en speciellt viktig aminosyra som hjälper hudens behålla sin fasthet och elasticitet. Påfyllning av dessa aminosyror bidrar till att upprätthålla normala kollagen nivåer i huden och därmed förhindra hudens åldrande.

Collagen Premium+  är tillverkad inom EU enligt god livsmedelsstandard i en HACCP certifierad  produktionsmiljö.